T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Fatmagül Özpınar İlkokulu

MORS ALFABESİ PROJEMİZİN ÖĞRETMEN TANIŞMA TOPLANTISI

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Fatmagül Özpınar İlkokulu 3/C sınıf öğretmeni ALİ BALCI’nın rehberliğinde “MORS ALFABESİ İLE KODLAMA PROJESİNİ” yürütmektedir.Projemizin öğretmen tanışma toplantısını yaptık. Proje ortaklarıma keyifli çalışmalar diliyorum.

PROJE HAKKINDA

Projemizle; Eski çağların iletişim dili olan Mors alfabesinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Mors; Nokta ve çizgilerden oluşan, hem görsel hem de işitsel algıya dayalı bir kodlama sistemidir. Farklı nokta ve çizgi kombinasyonları harfleri ve sayıları oluşturur.

Mors Alfabesi ile öğrencilerimiz; Karakterleri deşifre eder ve kod yazar. Böylece analitik ve sistematik düşünmeyi öğrenirler.

Kodlamayı öğrenmek, öğrencilerin; Düşünme becerilerini geliştirir, yaratıcı düşünme ve problemlere farklı bakış açıları geliştirerek problem çözmelerini sağlar. Fark yaratan öğrenciler olmalarını sağlamak ana hedeflerimizden biridir.

Projemizde mors alfabesi; Basitten karmaşığa doğru bir yol izlenerek öğretilecek ve Türkçe okuma öğretiminde tümevarımsal yöntem Mors alfabesine uyarlanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 21:12 - Görüntülenme: 51
  Beğen | 2  kişi beğendi